Termeni si conditii 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Definitii si termeni

Bike Geek – denumirea comeciala a BikeGeek S.R.L.;

Vanzator  – Bike Geek;

Cumparator – persoana fizica sau juridica care isi creaza un cont pe site si efectueaza o Comanda;

Site – domeniul www.bikegeek.ro si subdomeniile acestuia;

Comanda – un document electronic intre Vanzator  si Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri si servicii de pe site;

Cont - sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, etc.);

Bun - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat;

 

Documente contractuale

Efectuarea comenzilor pe site, implica acceptarea si respectarea acestor conditii comerciale. Va rugam să cititi cu atentie aceste contitii.

 

Pentru a putea efectua o comanda in site, cumparatorul este nevoit sa isi creeze un cont in care sa completeze toate campurile obligatorii cu datele reale despre cumparator.

 

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

 

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca Vanzatorul schimba cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda, Vanzatorul va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail, sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la crearea contului.

Comanda

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda selectand una dintre modalitatile de plata indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

 

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul este de acord cu faptul ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii, iar Cumparatorul este de acord ca Vanzatorul sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, in orice situatie este necesara contactarea Cumparatorului.

 

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei informari prealabile adresata Cumparatorului, fara nici o obligatie ulterioara a vreuneia dintre parti fata de cealalta.

Termeni de returnare a unui produs

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare in conditiile in care produsul/produsele sunt in starea de nou.

 

Astfel, perioada de returnare a unui Bun expira in termen de 14 zile de la:

 

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul în care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;

 

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese;

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

– contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunoştinţa de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

 

– furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror pret depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

 

– furnizarea de Bunuri confecţionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

 

– furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

 

– furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sanatatii sau din motive de igiena şi care au fost desigilate de Cumparator;

 

– furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

Facturare si plati

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.bikegeek.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, conform cu legislatia in vigoare.

Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

Pentru produsele ce au stoc la furnizor, timpul de livrare sau ridicare din magazin se extinde cu 3-5 zile fata de termenul produselor cu stoc magazin.

Transport - Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

 

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul  accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

 

Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Bike Geek, acestia fiind opozabili Clientilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin finalizarea/trimiterea Comenzii.

Acceptare

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. De asemenea, Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 14 zile.

Alte clauze

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, s.a.m.d., vor fi pedepsite conform legii.

 

BikeGeek isi declina raspunderea pentru orice pierderi suferite de utilizator ca urmare a folosirii Site-ului, fie ele directe sau indirecte.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu onora comenzile de pe site daca apar erori/greseli legate de informatiile produselor, preturi sau poze.