Informatii

Producatori

Oferte speciale

Furnizori

Niciun furnizor

Unde sa nu ne depozitam bicicletele iarna

Unde sa nu ne depozitam bicicletele iarna

Zilele trecute au venit la atelier doua biciclete complet ruginite/oxidate. M-am gandit ca au fost folosite intens prin tot felul de conditii vitrege. Nici pe departe, ele au fost depozitate in subsolul blocului pe perioada iernii iar una dintre tevile de incalzire se sparsese chiar langa biciclete. Deci toata iarna au stat in conditii cu umiditate ridicata si chiar au fost stropite de acea teava. 

Pagubele? Peste toata bicicleta s-a depuns un strat de calcar sau ceva asemanator care se indeparteaza foarte greu. Ghidonul si si alte elemente de metal care nu erau vopsite foarte bine s-au corodat puternic. Franele si alte elemente care erau expuse direct au ruginit complet, pana si lantul era blocat. 

Solutia? Ulei, vaselina si lubrifiant la greu :) Am inceput sa ung totul: frane, schimbatoare, manete, etc si sa le misc pentru a simula folosirea lor. Unele si-au dat drumul intr-un final dar alte piese au necesitat inlocuire. 

In final bicicletele functioneaza bine dar estetic au fost compromise. Asa ca va recomand sa aveti grija unde va depozitati bicicletele pe perioade mai lungi si sa le verificati periodic.